Кратки видео водич за напредније кориштење форума:

 

zeljko

Администратор
 • Укупно коментара

  184
 • придружио/ла се

 • Задња посета

Community Reputation

250 Excellent

4 Пратиоца

О zeljko

 • Ранг
  Не може се без њега
 1. Zato je besmisleno glasati
 2. Не гледате Амиџи шоу? Па не знате шта пропуштате!
 3. Вече и теби синко ал канда је мало остале раје, ја не знам шта је ово, чим крене пост Срби више нећеду у кафане
 4. Јесте он је коштуничар био и остао. Зезнули га Двераши-Чачани. Заправо, зезно се сам.
 5. ono kad Opozicionar reklamira SNS
 6. Дракулићи су од латинске Драконис, јелте што би на сербском бивао Змаго. То је стога што је Владо Тепић био у Змајовом гњезду, јелте у том витешком реду у коме је бивао и Стефан деспот сербски са још неким маџарским краљовима и великашима. Тај змајев ред витезова се обучавао по намастирима широм паноније, веледу у по Фрушкој гори у нашим намастирима и по маџарским и бачској и у банату и Ерељу неким Влашким. Ред Змаја је требо да заустави турке кад крену преко Дунава у Јевропу. Меџутим, Маџари су ваљда нешто подбацили па су преварили султана, положили заклетву на јеванђељу и христовој икони да нећеду напанути први а ипак јесу. Ондак је султан узо исто Јевангелије и христову икону и помолио се пред њима и реко вако, тим речима: Ти си бог коме су се маџари заклели па погазили реч, ево ја те сада молим уместо њима помози мени јер они су ко што видиш неверни. И ондак су Турци грунули ко луди и тако прегазили Дунаво ладно водо и заузели Панонију. А Владо Тепић је осто дуго да се бори противу Турака као прави витез и тако је и загино. Наши мислим да су се повукли нешто типа као преговори, ово оно, округли сто, УН мисија, хајде да се договоримо и тако то.
 7. Ona medecinarka iz SPS je lupila nešto za cenu leba, što je večito poslanik u glupštinu.
 8. Муљ, Месо, Брада, Стоп, Седло, Слава, итд само су неке речи које се у данашњем еглеском користе а пореклом су српске. Реч Вампир је релативно касније ушла у употребу због популарне нове митологије која се преко Австроуграске пренела у свет. Упир или Вампир је наравно словенска и српска реч и у давнини се користила да означи ратника који је славно погинуо али се после за време византијског утјецаја изменило њено значење у неког зомбија који је нежив и немртав и терорише неко локално становништво. Реч има корен у речи ПИР.
 9. Од ђерманских, или Срба из тако зване свима писаоцима Велике Срби је, краљ Рашко војевао је на Инглиску, ту био побијен и ослепљен вели Раић на стр. 147 своје паметарнице. Но ван њега, млога су племена српска живила па пропала у Инглиској. Тако међуо сталима Вулићи, основали су град у Ингл: Вулић, који је данас најзнатнији, са својих бакарних фабрика. Тако исто млога и тисућама управо имена места вароши,градова река итд, у Инглиској, то нам сведоче, као: Силапа пл: Драгеда, Мајак остр., Вилар р.,Сабера, Серба, Каљнар., Готар, Родна,р. Љиг,р.,Братана, Ужа р.,Медвај и т.д. Тако се исто зна да је била цела област српска још у II веку по Христу у дан. Инглезској, у којој су била ова чиста српска места; Дуговица, —DelgovitIa или Дрговица, Сарбјодуни —Sarbioduni ит.д.која чиста српска имена носе,а наш навод сведоче. Осим свега овога најјасније нам сведоче млоги обичаји баш у оним крајевима, у којим живише па се угасише Срби,у дан: Ингл: а нарочито гајде и остало. Ми сада само напомињемо све ово остављајући до другога пута, кад бисмо ствар опширније и колико нам силе допуштају представили. Грана Срба, која је од китајске империје преко Сибира, дошла у Европу, настанила је се у дан:Германији, једном делу Француске, Белгије и Холандије, па из ове један део oтишао у Енглеску данашњу и тамо изчезао у Англо-Саском народу, оставивши после себе као знак свога тамош: бића,горе споменуте градове, стотине села места и тд. која до данас носе чиста српска имена. Милоје С. Милојевић Историја Срба
 10. Ок, а реч "Стоп" чија је реч? Знаш ли ти Рашомоне колико има српских речи у енглеском језику?
 11. Е то никад нисам научио, те кафанске манире. И мада ме је жена покушала томе подучити, некако сам глуп за те ствари. Ипак мораш бити прави Србин да би то капирао, да ти је природно некако, лако души. А не ко мени, чим ме зезну дваред у некој кафани ја им навалим инспекцију.