Кратки видео водич за напредније кориштење форума:

 

I'm not a robot

Чланови
 • Укупно коментара

  300
 • придружио/ла се

 • Задња посета

Community Reputation

331 Excellent

О I'm not a robot

 • Ранг
  Не може се без њега

Задњи посетиоци профила

126 Прегледа профила
 1. Народ гласа углавном за "мање зло" , ако ћемо искрено. Мало ту има доброг...
 2. Да, то је одговор, слобода. Бог ствара човека по своме лику али не и по својој суштини, човек има неке одлике божије по дару, не по суштини. "А слободе нема без разликовања добра и зла." управо тако, исправно размишљање само са погрешне стране. Јер да су се одлучили (Адам и Ева) да не узму тај плод достигли би обожење без страдања али би избегли зло.
 3. Бог ствара људе, анђеле, животиње, биљке, планете, свемир... зато што је Ствараоц. Стваралаштво је једна од особина Божијих, коју је дао и људима.
 4. Спознаш самог себе, умреш и онда?
 5. Циљ стварања човека јесте била и јесте и сада заједеница са Богом. Да Адам и Ева нису узели забрањени плод , до њиховог Обожења би и тада дошло али без страдања. А што је створио биће за које је знао да ће пасти, одговор је : слобода. Сви ми слободу ценимо и волимо да слободно волимо или не волимо, да грешимо или чинимо неко добро. Слобода је једна особина Његова по којој нас је створио.
 6. Префорсирао си се брате, чух неког игумана како каже за Часни Пост: пости се се на води, ко не може на води пости на уљу, ко не може на уљу пости на риби, ко не може на риби тај није нормалан
 7. Их, сад тераш воду на своју воденицу. Живе хладнокрвне животиње су посне, не замрзнуте.
 8. Није Бог отишао од човека него човек од Бога, тако да ми није баш јасно питање. И јесте му био циљ, и још увек јесте, да од човека начини Бога али по благодати.
 9. Не шалим се, хладнокрвне живуљке су посне колико знам.
 10. Не можемо себе спознати ако не верујемо у више биће од себе. Ако не верујемо у више биће сами смо себи бог и ту нема спознаје. Ако верујемо у више Биће, схватамо и да ће сва наша дела и недела изаћи на суд па тако и почињемо спознају самих себе...
 11. Види стварно, жабе су посна клопа, па вероватно и змије?
 12. Смисао човековог живота је да позна Бога, да се врати Богу.