Кратки видео водич за напредније кориштење форума:

 

I'm not a robot

Чланови
 • Укупно коментара

  313
 • придружио/ла се

 • Задња посета

Community Reputation

337 Excellent

О I'm not a robot

 • Ранг
  Не може се без њега

Задњи посетиоци профила

151 Прегледа профила
 1. Не прелазе брзо, то је појава новијег порекла. Вековима су католици у приморју имали проблема са Србима католицима који никада у потпуности нису прихватали папину власт. Тек негде 18 век па надаље почиње убрзана асимилација Срба католика у Хрвате, Буњевце, муслимани у бошњаке...
 2. Опрости на речнику, није било упућено никоме лично. Али искрено ме чуди што нисам добио бар опомену због мог писанија. Непримерен речник али оваквим вестима типа зицер, њуз... није место у озбиљним вестима.
 3. ставите ове теме у зајебанција или тако нешто, видим наслов и помислим нешто озбиљно кад оно зицер
 4. Радио Слово љубве 107,3 MHz Отац Иван Цветковић представио п.mp3 Баш ми је занимљиво на 2:57 , одавно сам приметио и све чешће налазим потврду.
 5. Нема избора. Искрено говорећи, мислим да га нема. Или можемо да гласамо за Бошка, што ће вероватно завршити као и са Ципрасом у Грчкој, али нема шта да се изгуби.
 6. Стварно не знам, могу да говорим само из сопственог искуства. И мени је то феномен. Савремени философи ће нам рећи како данас мушкарац више није мушкарац, ваљда подразумевају да жена јесте жена каква год да је... Има нешто у томе, мужу је глава Христос а муж глава жени. Биће да је то узрок, ми мужеви немамо главу. Али то жену неће оправдати...
 7. Не смејем се никоме, Тома јесте прикривено оно што је Бели отворено. Питање је само пристајемо ли на то.
 8. По мом мишељењу превише философије. Мада не бих то назвао философијом али да не начињем сада... Мислим када мушкарац или жена изаберу, венчају се, то би требало да је то, да истрају у томе до краја због сопственог избора. Ако им одговара то је велика срећа, ако им не одговара, одговор је у трпљењу. "Трпљењем својим спасавајте душе своје". Само што данас нити знамо шта је смисао нашег постојања нити желимо да трпимо.
 9. Овде више философије него у теми "философија".
 10. То је наша реалност, док тамо неки Британци одлуче на референдуму да изађу из ЕУ зато што им није баш све потаман, нама се нуди да бирамо кловна за председника.
 11. Тора је превазиђена, дошао је Нови Завет. Хришћани су наследници Старог Завета али им је дато неупоредиво више него што је било дато људима у Старом Завету. Па и неупоредиво више и знања и познања. "А бог обећава Емануила тек након пада, зар не? Која је сврха његовог доласка, да људи нису узели плод? Не би било смрти, па ни васкршења, зар не?" Сврха би било оно што је Бог од стварања човека наменио људском роду: Обожење. То је био циљ и да човек није пао, а сад упркос томе што је пао. Дакле из истог разлога би се Христос оваплотио само што ту историју никад нећемо спознати... И Бог ће своју намеру завршити. Зна ко ће какав избор да направи али Он све што ствара ствара добрим и даје слободу, у томе је поента. Он воли и жртвује се по Својој Слободној Вољи а очекује од нас да му узвратимо такође по својој слободној вољи. Али треба мало да се порвемо са Богом (или би можда рекли философирамо) кроз питања која нас муче...
 12. Уопште не напињем, то сам читао код Светог... не сећам се ког, али не само да би се људи обожили и да нису пали него би се и тада Христос оваплотио. Само би све то било без страдања. Ако се Христос оваплотио због палог човека па како не би због човека који је је добро изабрао и није пао? Наопако. Као што су анђели бирали у своје време: Који су изабрали добро остадоше Анђели и за њих више опасности нема, који изабраше зло постадоше демони. Тако људски род данас бира. Јер по твојој теологији испада да су зло , пад , страдање били неминовни а уопште нису. По твом тумачењу изађе да је чак и добро што погрешисмо јер смо тобоже тиме познали и постигли шта? Осим муке ништа по мом мишљењу. А за време не знам, што је то битно?
 13. Народ гласа углавном за "мање зло" , ако ћемо искрено. Мало ту има доброг...
 14. Да, то је одговор, слобода. Бог ствара човека по своме лику али не и по својој суштини, човек има неке одлике божије по дару, не по суштини. "А слободе нема без разликовања добра и зла." управо тако, исправно размишљање само са погрешне стране. Јер да су се одлучили (Адам и Ева) да не узму тај плод достигли би обожење без страдања али би избегли зло.