Кратки видео водич за напредније кориштење форума:

 

Радован Силни Крајишник Јовчић

Чланови
 • Укупно коментара

  461
 • придружио/ла се

 • Задња посета

 • Колико пута је победник дана

  1

Радован Силни Крајишник Јовчић last won the day on Март 1

Радован Силни Крајишник Јовчић had the most liked content!

Community Reputation

294 Excellent

О Радован Силни Крајишник Јовчић

 • Ранг
  Не може се без њега
 1. Вук је имао увид у ту бомбардовану библиотеку,а ми данас немамо. урадио је што је могао,и умјесто што га нападамо,боље би било да прије свега обрадимо понаособ своје стар списе,па тек онда да судимо о грешкама оних који су покушали да ураде нешто са српским језиком.
 2. Душане,када већ толико знаш о старим руским списима,зашто толико не знаш о старим српским списима. @Jелена моја прича о Русима се односила на овакве који знају више о туђој баштини,него о својој. Ми Срби имами више проблема са самим собом,него са другима. Како то да ниси споменуо да је Свети Сава користио слово ћ,а противници ВУКОВЕ реформе нису признавали ни то слово,сматрали су га измишљеним. Лијепо је од тебе што знаш о руској баштини,али гдје су стари српски списи. Ти си ставио спис из новијих времена,тј. 18 вијек. Имаш још доказа за сва слова да се налазе у старословенском језику,али и тај доказ да је Вук Стефановић Караџић имао увид у многе документе које ми данас немамо,јер их је уништио Адолф Хитлер бомбардујући стару библиотеку у Београду.
 3. Слажем се Душане,Бугари су свашта тога присвојили,иако нису славенски народ. на знам да ли вам је познато,али покушавају да наметни причу да су њихове руне утицале на стварање ћирилице,а ми о своме писму не желимо причати,мислим на црте и резе-славенске рунице.
 4. Ово није било због Руса самих,него због русофилских Срба,али и због тога што су они који су учили били полуписмени,а кориристили су књиге руске или грчке.
 5. Душане,криве изворе користиш. Погледај пријеписке трговаца још за вријеме Немањића,а највише је сачувано у дубровачким архивима. Народни језик је увијек био овакав какав је,и Вук није ништа измислио. Наше свештенство је било руско,и нагињало је на руски језик,и добро је што нисмо постали Руси. Читај мало старије изворе,а не барок. кордун је добро рекао за европејство,и то што није увијек дословно користио средњовјековне изворе. Душане погледај расоправе трговаца које су сачуване у дубровачким архивима. увије је постојала двојност. и онда је постојала ријеч српски и србски, обћина-опћина-обштина-општина. Стварно су постојале јако ситне разлике у односу на данашњи језик.Негдје је слово у ријечи замјенило мјесто,и то је то. Ни ја не разумијем шта је он то лоше урадио,када сви показатељи,озбиљни показатељи упућују на народни језик. једино,ако ти жалиш оно вријеме када су успјели да наметну рускословенски језик када су хтјели да нас претворе у Русе.
 6. Пољски Жидов је био Броз.
 7. Поштено.
 8. д Онда не знам одакле је,треба провјерити одакле су му преци.
 9. Ја нисам оспорио легалност краљеве војске,него сам рекао да је била југословенска,и да је чувала народ српски,али идеолошки се од партизанске разликовала само по томе што је била за краља,а све остало је било исто. Југославија и југословенство,а ти које си навео су то носили само да би били сушта супротност регуларној војсци ЈВУО. Нисам оспорио ни Недића који је такође чувао колико је могао код Нијемаца свој српски народ,али није у реду да товариш све. нису сви партизани учествовали ту што спомињеш. То је прије свега била освета племена,црногорска посла. у одмазди у Дражиновцима је било највише црногорских партизана који су радили одмазду због својих племенских неслагања. Што се тиче опет Партизана сви који су ратовали су ратовали против окупатора спашавајући своје село прије свега да их Усташе не покољу. Ако то није вриједно спомена,онда немамо шта причати. По моме мишљењу главна грешка Драгољуба Михаиловића је била што није наредио смакнуће Тите,а могао је. Када он њега није,онда је ова њега. Да је то урадио,вјерујем да би била другачија превага снага,ако не у ЈВУО,онда би бар српски дио Партизана био доста више српскији,и лакше би сарађивали у борби против Нијемаца као што су и сарађивали,док се није Комунистичка Партија умијешала. Када су ти партизани,обични војници били тако лоши,како кажеш. зашто је чича Дража имао најбоље мишљење о крајишком војнику,и говорио је да су бољи крајишки партизани као војска,него његови. То пише у књизи,и његовој књизи мемоари. Читај мало,не дозвољавај да те идиологија заслијепљује. Ја лично цијеним обе војске,али сматрам да је обема недостајао онај дио "срспка војска" прије свега. А овако су били на првом мјесту "југословенска војска" што не можеш побити никако.
 10. Овај горе. Пише Александар Оџић.
 11. Наравно,поготово око комуниста,само ми још нисмо рашчланили комунисте и Партизане. једина особа која је успјела то да уради за вријеме рата била је Милунка Савић. Много година је прошло од тога,и даље нисмо ријешили то,и даље имамо свађе без разлога. обични војник није био нужно комуниста и Југословен.Ако ћемо искрено гледати брате,без икакве увреде и краљева војска је била југословенска. Ми нисмо имали српску војску за вријеме другог свјетског рата. Тачно је то да су многи одрадили свој позив да чувају свој народ од непријатељског народа,али нико није имао храбрости да одбаци југословенштину,и зато смо такође завршили гдје смо данас. Задњи Срби који су били само Срби,а не Југословени Јован Дучић и војвода Живојин Мишић, и још покоји Србин из тога времена,па све до државе Србије и Црне Горе,није било српске војске,и није било српства без југословенска,а то нас је доста коштало. Док са друге стране,сви које си навео,па и Цинцари са њима,и Бугари и још који шљам и олош су имали прије свега свој циљ. ширења својих држава и никада нису били за Југославију,никада нису били Југословени.Били су само присилно у тој комунистичкој администрацији,и преко ње извршавали своје циљеве. Наши стари су успјевали одољевати,али су њихове жртве биле огромне,и због ње је и остала жеља за поновном враћању на своју државност.Да смо послушали прије те умне људе можда не би било Јасеновца. Схваташ ли да је краљ Александар окрвавио руке,и да је он исто толико одговоран за Јасеновац,Стару Градишку,Јадовно... Пробај замислити да ли би било ишта од тога да није било "државе Југославије"
 12. Занимљиве изјаве од занимљив људи. Не бих ништа рекао сувишно,када опредјељења политичка,и убјеђења лоше повијести говоре каква је особа, па тако и глупи закључци. Е,сада под цивилизованост се множе штошта узети. Има ствари гдје смо ми Срби нецивилизован народ већ вијековима,и никако да се ријешимо тог лошег,али мислим да није мислила на то(псовке,туче,убијања на улицама итд.)
 13. Да,а види се какав нам је био циљ за курац. Смањили смо животну средину у пола у односу прије стварања Југославије. Какав је то онда циљ,осим што се саморазоритељски и самоуништитељски ?
 14. Управо то,југословенштина,умјесто гледања само свог посла. Ту није ни љевица у Србији ништа боља,на жалост се то види и дан данас.
 15. наравно,идеологија је пропаст,дух предака није идеологије,и разумјевање предака није идеологија,него родољубље.