Кратки видео водич за напредније кориштење форума:

 

Радован Силни Крајишник

Чланови
 • Укупно коментара

  59
 • придружио/ла се

 • Задња посета

Community Reputation

34 Excellent

2 Пратиоца

О Радован Силни Крајишник

 • Ранг
  Не може се без њега
 1. Пива-ријека у Црној Гори. Пивеса(Pyvesa)-ријека у Литванији. Прасловенски пив-пити,напојити.
 2. Плива,или Пљева-ријека у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине.Пилва-ријека у Литванији. Прасловенски пелва-расцијепити.
 3. Још један доказ томе да се свему званичном не треба баш безрезервно вјеровати јесте ријека Неретва. званична објашњења причају бајке о Илирима и о римском топониму. Одакле онда Неретва између Украјине и Бјелорусије и у Летонији и Литванији. Тамо никда није било ни Илира,ни Римљана,а ријеч је наша. Нишава,такође,имаш их од Источне Њемачке(Лужица-Чешка-Пољска) до Русије,поред наше Нишаве,имаш још три топонима сличног назива(Ниса-Ниша),и то баш на простору гдје су Словени живјели још од античких времена. Занимљиво је то да се то баш нама покуша набити та прича око Илира. Питам се само зашто,и коме то одговара ? Сви знамо коме одговара да се набије комплес дошљака,и јадних старосједиоца Шиптара-Илира,иако они немају везе са Илирима. Званична објашњења вуку опет око Илира, а Русији никада није било Илира,и осталих античких народа.
 4. Ја сам објаснио,и дао објашњење,а ти требаш да прочиташ,прије него што уопште спомињеш римску топонимију. Свака ријеч се може објаснити преко етимолошког ријечника преко старих ријечи. У нашем примјеру преко прасловенског језика. Даћу примјер ријека Дрина се може објаснити преко прасловенског,а преко илтаских језика не може,јер није римски топоним,а ријека Лим не може бити наш топоним,када је ријеч из римске топонимије. Лимес-латински-граница. Немој много слушати што свака будала иза угла каже. Ријеч је онога од којег језика потиче,па тако и топонимија.
 5. Имаш објашњење на претходним страницама.
 6. Све могу разумјети,ало како држава може одредити, да ли ђед и баба смију љубити своју унучад. жалосно,и смјешно.
 7. Ако је то тачно,а није. Одакле онда име Дрина само међу Словенима. Код Чеха и Срба. један Дрина код чеха,а двије код Срба. Ова позната свима,и мање позната мала ријека Дрина код Ливна у хумској земљи ? Што они нису објаснили преко старог етимолошког објшњења ? зато што не могу,јер немају корјен,када је корјен прасловенски.
 8. Жељезница-ријека у Црној Гори (околина Бара), Жељезница-ријека у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине (околина Сарајева). Жељезница-ријека Федерација Босне и Херцеговине(Средња Босна)
 9. Белица-ријека у Србији (Шумадија), Белица-ријека у Србији (Сврљиг), Белица-област у Србији , Бјелица-ријека у Србији (Чачак). Прасловенски бел-бијел,свијетао.
 10. Требишњица-ријека у Републици Српској. Требиње-град у републици Српској, Требава,Требовац-планина у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине. Прасловенски треб-тријебити,чистити,издвајати.
 11. Ракитница-притока Неретве, Ракитница-притока Праче. Прасловенски ракит-савитљив.
 12. Прача-ријека у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине. Прасловенски порта-устријелити,стријељати.
 13. Даниела,свака част што си навела старе наше изворне незиве мјесеци,умјесто ових данашњих римских које на жалост и дан данас користимо.
 14. Ваиситну Васкрсе !