Кратки видео водич за напредније кориштење форума:

 

Sign in to follow this  
Followers 0
Даниела

Сведочанства и чуда Божија

1 одговор у овој теми

Објавио (уређено)

Нека те чудо, кад се догоди, не збуњује него весели. То је Бог промолио Свој прст, било да награди било да казни, било да охрабри Своје верне, било да изведе грешнике на пут спасења. Овај свет сравњују људи често с огњеним колима. Кад видиш једну локомотиву или друга парна кола, ти знаш да је у њима скривен машиновођа. И ништа те не чуди - је ли? - Ако машиновођа промоли из кола своју главу, или махне руком, или пружи штап, или залепрша марамом, или баци ван писмо, или учини неки други знак, ти знаш да се тиме не ремети ход локомотиве нити се квари иједна игла у њој. Зашто онда неверни говоре да Бог Својим чудесима ремети ход ових светских кола? Зато што су тупоумни. А верни се радују знаку Божјем као дете устрашено пред огњеним колима, што се радује кад се човек - сличан њему - помоли из кола. О како је нама мило кад се из ове немуште васионе, која хукти око нас, помоли неко сличан нама, и то још неко ко нас познаје и воли! Кад се деси чудо, знај да то Сличан нама нас поздравља и говори: "Не бојте се, Ја сам иза свега овога!" Св. Василије Нови чинаше чудеса многа: молитвом исцељиваше болне, судбе људске читаше као из отворене књиге. Кроз угодника Свога, као и увек, Бог показиваше љубав и силу Своју на људима. Да би се вери јаче утврдили у вери а неверни посрамили и у веру обратили.

Пролог

 

Трнов венац на Крсту

Икона Светог Серафима Вирицког, насликана у јесен 2016. године, донета је из парохије из Санкт Петербурга. За икону је искоришћен бор који је растао на гробу родитеља светог Серафима - Николаја Ивановича и Хионе Алимпиевне селу Бање-Ухра у јарославској области. Дрво је  расло између гробова и током времена постало је превелико, па је одлучено да га посеку и смање. За десет година дрво се осушило, после чега је од његовог комада направљена даска за икону.

Прошле године монахиња Марина из Дивјеевског манастира, којој је допуштено да изађе из манастира како би се бринула за болесну мајку, осликала је на једном од тих дасака ову икону.

sv-serafim-viricki-b.jpg.2c25f3c57602977ee92de01b17b6914f.jpg

Игуман Митрофан из Варзуга, који је ускоро постао епископ у Североморску, одлучио је да тамо пренесе икону.

Међутим, примећено је да је икона постала очигледно "дефектна". Почео је да се назире светао круг у центру крста.

sv-serafim-viricki-a.jpgУ време испоруке иконе у Североморск тајанственини круг јасно је почео да се претвора у дивну Круну која виси на крсту.

У овом тренутку чудесна појава нерукотворене круне од трња на Христовом Часном крсту постала је очигледна свима.  Ова предивна пројава милости Божије изазива велику радост у свакоме оном који се моли пред овом иконом.

Икона је изложена на у Литургији Пређеосвећених дарова у цркви Светих Вера, Наде и Љубави и Мајке им Софије у Североморску. У наредним данима током поста икона ће обићи све епархије.

http://www.prijateljboziji.com/_Trnov-venac-na-Krstu/68356.html

Уређено од Даниела

Подели овај одговор


Линк према одговору
Подели на другим страницама

Креирајте налог или се пријавите да би коментарисали

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Региструјте се да би приступили друштву видовдан форума, једноставно је!


Register a new account

Пријави се

Већ имате налог, пријавите се овде


Пријави се сада
Sign in to follow this  
Followers 0

  • На теми су присутни   0 members

    No registered users viewing this page.